LAURA

est. 2023

Story

Laura is a personal project of thoughtful urban design and meticulous construction, which takes full advantage of it's small triangular block.

Laura's form is a combination of brickwork blades, timber soffits, and lightweight cladding. Brick pavers were also used to create a curved courtyard that connects inside with outside. This space facilitates a place for gathering and entertaining as well as perspective to the borrowed landscape of neighbours trees and sky, making the house and garden feel much more generous than its footprint.

Materials

A feature of Laura is its 4.5m high spotted gum ceiling. Joinery throughout, including an expansive couch and bench seating, is also spotted gum, adding to a rich and moody interior tone that's balanced beautifully by natural light streaming in from bronze powder-coated framed windows that look out to leafy surrounds

Cork flooring and plush green carpet complement mid-century aesthetics throughout the home, which exudes a surprisingly large sense of space despite its modest size. 

Kitchen

Laura's kitchen is a functional and sophisticated space that showcases meticulous craftsmanship. The space occupies an angular corner of the house and is complemented by a bench-seated dining area. Visible from all angles through 2.5m high windows is an expansive exterior tiled wall, designed to seemingly continue the path of the bench seating.  The island bench includes generous storage and is lit with a pendant hanging from the 4.5m high spotted gum ceiling. 

Bathroom

The bathroom features speckled black, white, and buttery yellow 70x70mm tiles and a tiled Japanese-style soaking tub. High windows frame views of distant bushland and skyline, and brushed nickel tapware complements the tiles.

​Gallery

Team

Davies Construction

Builder

Cumulus

Architecture

Nick H Visuals

Photography